Βρίσκετε η Επιχείρηση σας στο Στόχαστρο των Χάκερς?

Οι Κυβερνοεπιθεσεις αυξάνονται κάθε χρόνο και πολλές Επιχειρήσεις χάνουν εκατομμύρια ευρώ από επίδοξους Χάκερς. Αν και πολλοί θεωρούν ότι η επιχείρηση τους δεν θα μπει στο στόχαστρο των χάκερς καλό θα ήταν να διαβάσετε γιατί η επιχείρηση σας είναι εύκολος Στόχος και τι πρέπει να κάνετε. Μέσα από το σημερινό άρθρο θα προσπαθήσω να να απαντήσετε μόνοι σας στα ερωτήματα που θα τεθούν και να αποφασίσετε εάν η επιχείρηση σας βρίσκετε σε Κίνδυνο.

Διαδίκτυο

Αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται πλέον μόνο στο χώρο του Διαδικτύου μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Σκεφτείτε αν κάποιος έμπαινε στο κατάστημα σας και τροποποιούσε την τιμή των προϊόντων και συνέχιζε στην Αγορά τους. Επιπλέον, αν το κατάστημα σας «έπεφτε» το χρονικό διάστημα που μπαίνουν οι περισσότεροι χρήστες να Αγοράσουν, πόσα χρήματα θα χάνατε και πόσοι θα επέστρεφαν στο δικό σας κατάστημα;

Δεδομένα

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο της Κυβερνοασφαλειας είναι τα Δεδομένα, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη αξία για όλους! Για τον λόγο Αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε αν η Επιχείρηση σας διαχειρίζεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Και εάν εναρμονίζεται με τους κανόνες του GDPR. Πολλές επιχειρήσεις έχουν πληγεί οικονομικά εξαιτίας μεγάλης διαρροής Προσωπικών δεδομένων. Γι αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε αν η επιχείρηση σας έχει κρυπτογραφημένα τα ευαίσθητα δεδομένα, έχει υπεύθυνο για την προστασία τους και έχει το κατάλληλο λογισμικό για την αποτροπή της Διαρροής των δεδομένων εκτός εταιρείας.

Πολιτική Ασφάλειας

Εκτός από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και τα Δεδομένα κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει Πολιτική Ασφάλειας με την οποία θα ορίζει την λειτουργία της επιχείρησης με βάση τα Πρωτόκολλα Ασφάλειας. Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα που θα πρέπει να σκεφτεί η Εταιρεία είναι ποιος θα έχει δικαιώματα διαχειριστή στα Πληροφοριακά Συστήματα και ποιες ενέργειες έχει το δικαίωμα να κάνει. Σκεφτείτε να έχουν όλοι δικαιώματα διαχειριστή πως θα βρεθεί ποιος διέρευσε, τροποποίησε κάποια δεδομένα; Ακόμη, μία ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον ευατό σας είναι αν υπάρχει περιορισμός στις Ιστοσελίδες που πλοηγείται το Προσωπικό και τα Αρχεία που έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν.

Φυσική Ασφάλεια

Τέλος, ένα ακόμη βασικο στοιχείο για την θωράκιση της Επιχείρηση σας είναι η Φυσική Ασφάλεια. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Επιχείρηση ώστε να αποτρέψει την απώλεια ή καταστροφή Εγγράφων, Δεδομένων, Υπολογιστών και ότι άλλο το οποίο είναι χρήσιμο για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης. Αναρωτηθήκατε εάν έχετε συστημάτα που διασφαλίζουν την Φυσική Ασφάλεια της Επιχείρηση σας;

Η γνώμη μου

Καλό θα ήταν οι Ιδιοκτήτες των Εταιρειών να διαβάσουν το παρόν άρθρο και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να θωρακιστούν από Κυβερνοεπιθέσεις. Κλείνοντας, σκεφτείτε ότι όσο δεν παίρνετε σοβαρά την Κυβερνοασφάλεια τόσο πιο εύκολο κάνετε το έργο των Χάκερς ώστε να αποδυναμώσουν την Εταιρεία σας.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started